Facebook      Youtube
+36 22 501 632        seaforest@seacon.hu

kitermelt fa

Egy közös járőrszolgálat részeként 2016. október 12-én a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság, a Nyírerdő Zrt. és a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat munkatársai közösen járták be a környék erdőit.

A rendőrök egy közeli ház udvarán lévő melléképületben megtalálták az eltulajdonított akácfákat. Az ott lakó nő elismerte, a fát fia vágta ki fűrésszel, engedély nélkül, majd vitte azt az ingatlanjukra.

A fiatalkorú fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a helyi rendőrkapitányság. A rendőrök lefoglalták a kivágott fát és átadták a tulajdonos részére.

A visszatérő jelleggel végzett közös járőrszolgálatok elsődleges célja, hogy megelőzzék a hasonló falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot, valamint az egyéb bűncselekményeket, illetve tetten érjék az elkövetőeket. A közös szolgálatban résztvevők a külterületen élőkre is nagy figyelmet fordítanak, annak érdekében, hogy a rendőrség közvetlenül megismerje az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, véleményét.

A megelőzés érdekében a rendőrség kéri az erdő- és földtulajdonosokat, hogy lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak! Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(police.hu)