Facebook      Youtube
+36 22 501 632        seaforest@seacon.hu

kitermelt fa

O. Adolf 22 éves, R. Dezső 53 éves és R. Dezsőné 50 éves nógrádszakáli, valamint lopás és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett megalapozott gyanúja miatt R. Dezső Dávid 22 éves nógrádszakáli lakosok ellen folyatattak eljárást.

A nyomozás adatai szerint 2016. április hónapban R. Dezső és társai Nógrádszakál külterületén, az egyik erdészet tulajdonában lévő erdőből motorfűrésszel kivágtak és eltulajdonítottak összesen 17 köbméter akácfát és tölgyfát. A fa egy részét az erdőterületről R. Dezső Dávid tulajdonát képező személygépkocsival elszállították. Ennek során a 22 éves férfi a járművel úgy közlekedett Nógrádszakál belterületén, hogy korábban annak forgalmi rendszámát, motorszámát, alvázszámát eltávolították.

A fa egy részét értékesítették, a maradékot feldarabolták és előkészítették az elszállításhoz. R. Dezsőné a cselekmény elkövetésének ideje alatt Nógrádszakál belterületén figyelést végzett.

A hatóság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

(police.hu)