Facebook      Youtube
+36 22 501 632       

magyarorszag
Vagyonvédelem külterületen

Az infrastruktúrával gyengén ellátott, nehezen őrizhető területek folyamatos felügyelete egyszerűen és gazdaságosan informatikai eszközök bevonásával valósítható meg.

Területvédelmi alkalmazásunk elsősorban a szállításra alkalmas járművek detektálására szolgál, melynek segítségével hatékony védelmet kínálunk erdők, halastavak, méhészetek, munkagépek és más szabadban lévő értékeink megóvására.

Magyarország több, mint 20%-a zöld terület (erdő, nemzeti park, természetvédemi terület), aminek megóvása közös érdekünk.

Az erdő és a természet védelme Mindannyiunk feladata

mitől kell megvédenünk egy erdőt?

falopás

falopás

Hazánkban ez a leggyakoribb probléma. Becslések szerint évente több mint 300 ezer köbméter fát lopnak el, amely hozzávetőlegesen 4-5 milliárd forint kárt jelent. Az elkövetéseket tekintve az összes esetnek csak töredékét sikerül felderíteni elsősorban azért, mert a tettenérésen kívül  alig van bizonyítási lehetőség.

Rongálás

rongálás

A törvénytelen fakivágás, a falopással járó természetkárosítás és a természet megcsonkítása is súlyos probléma. Ezen kívül a pihenést és kikapcsolódást segítő épített infrastruktúra (pl. eligazító táblák, tornapálya, erdei vasút) is gyakran a rongálók áldozatává válik.

Illegális szemét lerakás

illegális szemétlerakás

A tavaszi nagytakarítás utáni időszakban az illegálisan lerakott hulladék mennyisége is jelentősen megnő. A tettesek sokszor még arra sem veszik a fáradtságot, hogy az arra kijelölt helyekre öntsék a szemetüket, gyakran a túraútvonalak közepén találunk szemétkupacokat.

Quadosok / motorosok

zejszennyezés

Gyakran látogatott pihenő- és parkerdeink természetes nyugalmát terepmotorosok és quadosok zavarják meg. Amellett, hogy a természet nyugalmát zavarják, illegális tevékenységükkel balesetveszélyt okoznak az erdőben pihenni, kirándulni, kikapcsolódni vágyó családok számára.

 

seaforest működési ábra

Mit tehetünk a problémák ellen?

A védendő területekre olyan informatikai eszközöket (vezeték nélküli érzékelőket) helyezünk el, amelyek folyamatosan figyelik, észlelik és értékelik a közelben történő rendkívüli eseményeket, és azok megtörténtekor riasztanak. Ezt a megoldást kínálja a SeaForest.

A SeaForest cégünk által fejlesztett termék, mely vezeték nélküli érzékelőkből (szenzorokból) és egy felügyeleti szoftverből áll. Az erdőben elhelyezett szenzorok által mobilinterneten beküldött adatok begyűjtését, tárolását és feldolgozását egy központi számítógép (szerver) végzi, aminek eredményét asztali és mobileszközön egyaránt megtekinthetjük. Gyanús esemény esetén a program riasztást küld SMS vagy EMAIL formájában a kijelölt személyek részére. A tárolt adatokból kimutatások készülnek, opcionális térképi megjelenítéssel.
 

 

az erdő vagyontárgyainak, természeti értékeinek a megőrzéséhez nem kell folyamatosan a helyszínen tartózkodni, a felügyelet távolról, egy telefonnal a zsebben is elvégezhető!

 

 

kérdőjel

Mi a SeaForest erdő- és területvédelmi alkalmazás előnye?

 

 

hatékony

Hatékony
segédeszköz

Az erdő szakemberei számára segítséget nyújtva figyeli az érzékeny helyeken zajló gépjárműforgalmat, észreveszi az illegális tevékenységet és figyelmezteti az erdészt vagy a felügyelő szerveket.

 

egyszerűen telepíthető

Egyszerű
telepítés

A kisméretű eszközök könnyen fel- és leszerelhetők vagy áthelyezhetők a kiválasztott helyeken levő tereptárgyakra. Jól elrejthetők, nehezen észrevehetők.

 

alacsony fogyasztás

Hosszú
működési idő

A kihelyezett szenzorok (érzékelők) alacsony fogyasztásúak, így hosszú ideig képesek működni gondozásmentesen, nincs szükség gyakori elemcserére.

 

alacsony költségek

Alacsony
költségek

A megoldás nem igényel külön informatikai beruházást, a szenzorok kis beruházási igényűek és akár egyetlen belépési pontra is alkalmazhatók.

 

bővíthető

Rugalmasan
bővíthető

A védelem hatóköre rugalmasan változtatható, a szenzorok gyorsan áttelepíthetők, igazodva egy új helyszín megváltozott körülményeihez.